Χαιρετισμός Διευθυντή

Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω τον ιστοχώρο του Σχολείου μας για τη σχολική χρονιά 2019 – 2020. Τα τελευταία χρόνια, με τις ευλογίες και την προστασία του Αγίου Αντωνίου, καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα πολλά και ποικίλα προβλήματα (υλικοτεχνικής υποδομής, πειθαρχίας, ενδοσχολικής βίας) και να οδηγούμε, χρόνο με τον χρόνο, το Σχολείο μας ολοένα και πιο ψηλά.
Ο Στόχος που θέσαμε πέρσι παραμένει ο ίδιος και κατά τη φετινή σχολική χρονιά: «Ο μεγαλύτερος εχθρός του καλού είναι το καλύτερο». Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι (εκπαιδευτικοί και Μαθητική Κοινότητα) ότι το Σχολείο μας είναι η ζωντανή απόδειξη της Πολυπολιτισμικής Πολιτικής που εφαρμόζει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Το Σχολείο μας είναι η έμπρακτη απόδειξη της ειρηνικής και αρμονικής συνύπαρξης Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων και αλλοδαπών μαθητών/τριών, μακριά από εθνικισμούς, ρατσισμό, φανατισμό και σχολικό εκφοβισμό.
Η πολυμορφία του μαθητικού πληθυσμού που προέρχεται από δεκατέσσερις (14) διαφορετικές χώρες λειτούργησε και θα λειτουργεί ως δυναμική για την προώθηση δράσεων προσαρμοσμένων στις ανάγκες και τα ταλέντα των παιδιών μας. Παράλληλα το ότι είμαστε το μοναδικό Σχολείο παγκύπρια που έχουμε Τουρκοκύπριους/ες μαθητές/τριες και η αρμονική συνύπαρξη μαζί τους έστειλε και εξακολουθεί να στέλνει το μήνυμα ότι μπορούμε επιτέλους να προχωρήσουμε σε μια δίκαιη και διαρκή λύση του Κυπριακού, αν μας αφήσουν οι Δυνατοί της Γης (εκμετάλλευση του φυσικού αερίου και πετρελαίου για τα δικά τους συμφέροντα) και η απληστία/επεκτατισμός της Τουρκίας.
Αγαπητοί/ές μαθητές/τριες,
αισθάνομαι περήφανος που ηγούμαι μιας πολυπολιτισμικής Μαθητικής Κοινότητας, η οποία καταφέρνει να συνδυάζει το ντόπιο με το ξένο στοιχείο και να λειτουργεί αρμονικά, παράγοντας πολυποίκιλο έργο (εκπαιδευτικό και πολιτισμικό).
Αισθάνομαι περήφανος γιατί οι μαθητές/τριές μας εξακολουθούν να βλέπουν «το ποτήρι μισογεμάτο» και προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να βελτιώσουν την εικόνα του Σχολείου μας.
Από  αυτή εδώ την ιστοσελίδα θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους/ες σας καλή σχολική χρονιά, καλή πρόοδο και επιτυχία στις προγραμματισμένες δράσεις σας.
Αποδείξτε σε όλους/ες ότι τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει από την ανοδική μας πορεία.
Απομονώστε τους λίγους ταραξίες που δημιουργούν προβλήματα, αδιαφορώντας για την κακή εικόνα του Σχολείου που βγαίνει προς τα έξω.
Αφοσιωθείτε με όλες σας τις δυνάμεις σε έργα δημιουργικά και αποτελεσματικά (Διαγωνισμούς, Εκδηλώσεις, Μαθητικό Συνέδριο, Παρελάσεις, Αθλητικούς Αγώνες, Εράνους, Παζαράκι, Εθελοντισμός).
Να έχετε υπευθυνότητα και ανθρωπιά.
Να είστε πρόθυμοι να βοηθήσετε τον συνάνθρωπό σας με ανιδιοτέλεια.
Να είστε φιλότιμοι, εργατικοί, ειλικρινείς, τίμιοι, αξιοπρεπείς.
Ο αγώνας σας πρέπει να είναι καθαρός. Δεν πρέπει να «κόψετε τη φόρα» του άλλου, για να τον ξεπεράσετε. Θα πρέπει να αυξήσετε τις δικές σας δυνάμεις, για να προηγηθείτε.
Μην εξευτελίζετε τη ζωή σας. Αν πρώτοι εσείς δεν υπολογίζετε τον εαυτό σας, μην περιμένετε να σας υπολογίζουν οι άλλοι. Ευκαιρία γυρεύουν κάποιοι να σας ποδοπατήσουν σαν σκουλήκια. Μην τους το επιτρέψετε.
Να ξέρετε ότι δεν υπάρχει χειρότερος εχθρός του εαυτού μας από εμάς τους ίδιους. Κανένας δεν μπορεί να μας βλάψει, αν εμείς δεν του δείξουμε την «αχίλλειο πτέρνα» μας. Οφείλουμε να  θωρακιζόμαστε διαρκώς.
Πάντα να πιστεύετε ότι μπορείτε και περισσότερα. Αξιοποιείστε τις δυνατότητές σας, με απόλυτη πίστη στον εαυτό σας. Μην κάνετε συγκρίσεις με άλλους. Ο καθένας από σας είναι ξεχωριστός, έχει τις δικές του ικανότητες, τη δική του προσωπικότητα.
Να έχετε πάντα άγρυπνα τα μάτια της ψυχής σας, γιατί τα μάτια μας πολλές φορές ξεγελιόνται.
Διεκδικήστε το δίκαιό σας με έργα/επιχειρήματα και όχι με βία/παραβατικότητα.
Βοηθήστε το Σχολείο μας να κρατηθεί ψηλά στη συνείδηση του κόσμου.
Να θυμάστε πάντα ότι οι μεγάλοι στόχοι επιτυγχάνονται με μικρά αλλά σταθερά βήματα. O μεγαλύτερος θρίαμβος στη ζωή δεν είναι να μην πέσετε ποτέ αλλά να σηκώνεστε κάθε φορά που πέφτετε. Να συνεχίζετε προς τα εμπρός και όχι να υποχωρείτε ή να τα παρατάτε.
Ο Άγιος Αντώνιος, ο Άγιος που έζησε και προσαρμόστηκε  σε πολύ χειρότερες συνθήκες στην έρημο, θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε και εμείς τις δύσκολες συνθήκες που εξακολουθούμε να έχουμε και φέτος και να προχωρήσουμε μπροστά, τιμώντας τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας, τη γειτονιά μας, το Σχολείο μας, τον τόπο μας.
Ο Θεός και ο Άγιος Αντώνιος να σας έχουν πάντα καλά!
Διευθυντής